Unun beklenmedik temizleme özellikleri
2 mins read

Unun beklenmedik temizleme özellikleri

Lekeleri giderir
Un, lekeleri çıkarmada mükemmel olan nem bağlama özelliğine sahiptir. Örneğin kıyafetlerinizdeki yağlı lekeleri tedavi etmek için kullanabilirsiniz. Lekeli bölgeye biraz serpin ve bir süre etki etmesini bekleyin. Daha sonra un tozunu alın ve giysiyi çamaşır makinesine koyun.

Tutkal kalıntısını giderir
Bir şey yapıştırdıktan sonra parmaklarınıza yapıştırıcı bulaşırsa unla başarılı bir şekilde temizleyebilirsiniz. Beyaz tozun bir kısmını parmaklarınıza serpin ve avuçlarınızın arasına sürün. Un yapıştırıcıya yapışacak ve kolayca ellerinizden düşecektir.

Yumurta kalıntılarını temizler
Yemek pişirirken veya pişirirken yumurta düşebilir ve kırılabilir. Yapışkan kütleyi temizlemek ve yere daha fazla bulaştırmamak için hemen un serpin. Bu ürünün bağlayıcı özellikleri de burada devreye giriyor. Yumurtanın kuruması için bir süre bekleyin ve kağıt havluyla silin. Son olarak bölgeyi nemli bir bezle silin.

Kırmızı şarap lekelerini giderir
Kırmızı şarap lekeleri hızlı davranmanızı gerektirir. Lekenin üzerine biraz un dökün, bir süre bekletin ve tozu silkeleyin. Şimdi giysiyi veya masa örtüsünü hemen yıkamak en iyisidir.

Mantarları temizler
Mantarlar genellikle kir ve toprakla kaplıdır. İşlemeden önce plastik bir torbaya koyun ve 2 yemek kaşığı un ekleyin. Un mantarlara yapışıncaya kadar zarfı sallayın. Son olarak bunları bir elek içine dökün ve akan su ile iyice durulayın. Artık kir gitti ve pişirmeye devam edebilirsiniz.

Oyun kartlarını temizler
Un, oyun kartlarındaki parmak izlerini ve yağ lekelerini çıkarmak için idealdir. Bir kısmını plastik bir torbaya koyun ve una grenli bir kıvam kazandırmak için birkaç damla su ekleyin. Lekeli kartları içine koyun ve zarfı avuçlarınız arasında ovalamaya başlayın. Un kırıntıları kartların üzerinde bir çeşit soyma etkisi yaratır ve kartlardaki kiri kazır. Son olarak kartları çıkarın ve un kalıntısını temiz bir bezle silin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir